Műanyag ajtó, ablak

Mindegy, hogy új építésről vagy felújításról van szó az ablakok minden esetben fontos szerepet játszanak. A választás alapja lehet optikai, műszaki vagy funkcionális elvárás. Az alapvető két dolog, amely megkülönbözteti az ablakokat: a profilszerkezet és a tömítés.

6 légkamrás ablak alapáron elérhető:
Csúcsminőségű 6 légkamrás tok és szárnyprofil 80 mm beépítési mélységgel a jobb hőszigetelésért és nagyobb stabilitásért! Ug (k) = 1,0 W/m2K hőszigetelő üvegezés! Rendelkezésre álló falnyíláshoz igazítva egyedi méretben felár nélkül!
3 rétegű üvegezés elérhető áron:
Csúcsminőségű 6 légkamrás tok és szárnyprofil 80 mm beépítési mélységgel a még jobb hőszigetelésért és nagyobb stabilitásért! Ug (k) = 0,7 W/m2K hőszigetelő üvegezés! Rendelkezésre álló falnyíláshoz igazítva egyedi méretben felár nélkül!

Fontos szempontok:
• légkamrák száma
• a tok és a szárnyprofil vastagsága
• az acélmerevítés vastagsága, típusa
• UV állóság

Kitűnő minőségű, piacvezető német profilból gyártott ablakok azoknak, akiknek számít a minőség, szeretik a különlegeset és nem bánják ha mindez igen kedvező árban érhető el!

A változatos műanyag betétek ajtóinkat a lakás díszévé teszik. Könnyed eleganciájuk igen hosszú élettartammal, stabilitással színtartóssággal és kitűnő biztonsági tulajdonságokkal társul. Termékeinkben szerencsésen ötvöződik a szépség, a megbízhatóság és a versenyképes ár. Műanyag bejárati ajtók több mint húszféle panellel, modern vagy klasszikus, egyenes, íves , ovális formában, tele, egy vagy több üveges, díszüveges változatban. Alacsony, könnyen járható küszöbmegoldással, 5 pontos (2 csap + 2 görgő + zárnyelv) kilincsműködtetésű zárszerkezettel, opcionálisan kiegészítő zárral és egyéb tartozékokkal. Bemutatótermünkben segítünk kiválasztani az Önnek leginkább megfelelő típust!

Példa az üvegezési lehetőségekre (típus Vienna)

 

Ízelítő a klasszikus műanyag nyílászáró formákból
Nottingham
-shire
Perthshire Hampshire Derbyshire (mahag.) Ulster (oldal és felülvilágítós)

 

Néhány típus a modern formákból
Zürich Turin Savona Ravenna

 

Ajtóink a különleges üvegdíszítéseknek köszönhetően valódi iparművészeti alkotásokká válnak az Ön otthonában is. Amennyiben nem díszüveget választ, lehetőség van az épület stílusának leginkább megfelelő katedrál háttérüveg kiválasztására is. Változatos mintázatú, finoman elegáns háttérüvegeink tovább emelik a bejárati ajtó eleganciáját. Az ajtóhoz különféle kiegészítőt is választhat – réz kopogtató, kémlelőnyílás, házszám, réz levélbedobó, stb. – amik valóban egyedivé teszik a bejárati ajtót.

 

Stabilitás, merevség, biztonság
A betörésbiztonság a profilnál kezdődik!
6 légkamrás tok és szárnyprofil 80 mm beépítési mélységgel:
a légkamrák számának növelése többszörös előnyt jelent
emeli tok és szárny hőszigetelő képességét
növeli az ablak stabilitását, merevségét
nagyobb beépítési mélység, 80 mm vastag tok és szárnyprofil
erősebb ablakszerkezet
acélmerevítés a tokban és a szárnyban is
biztonságos vasalatrögzítés

 

Minőségi német Siegenia Aubi vasalat
opcionálisan „gombafejes”, kiemelés
ellen védő biztonsági vasalatrendszer
biztonsági üvegezés opció

A nagyobb stabilitás a gyakorlatban is megtapasztalható előnyökkel jár:
• nagyméretű szerkezetek esetén is kellőképpen merev, hosszú távon is megbízhatóan működtethető a szerkezet, nem „nyiklik-nyaklik”
• ellenállás a szélnyomásnak
• magasabb betörésvédelem
• hosszú távú megbízható működés

Hőszigetelés
Ablakunk komplett hőszigetelését alapvetően négy dolog határozza meg:
• az üveg hőszigetelő képessége
• a tok és szárnyprofil hőszigetelő képessége
• tömítettség a tok és a szárny között, gumitömítések száma, záródás minősége
• ablak tokja és a fogadó falszerkezet közötti szigetelés, ami a beépítés minőségén múlik

6 légkamrás tok és szárnyprofil 80 mm beépítési mélységgel:
jobb hőszigetelés a 6 légkamrának és nagyobb szerkezeti mélységnek köszönhetően Ug (k) = 1,0 W/m2K hőszigetelő üvegezés hő átbocsátási tényező definíciója: a „k” vagy újabban „Ug” érték az üvegezés hő átbocsátási tényezőjét jelenti, értéke minél alacsonyabb, annál kedvezőbb, annál jobb hőszigetelő képességű az üvegezés. Ablakainkba alapáron kerül az igen kedvező 1,0 W/m2K üvegezés

Dupla gumitömítés
az ablaktok és a szárny közötti jól szigetelő tömítést dupla gumitömítés biztosítja a tok és a szárny kapcsolatát, a megbízható működést német siegenia aubi vasalatok garantálják.

Kényelem
• hibás működtetés gátló vasalat
• megakadályozza a bukó és a nyíló funkció együttes, véletlen működését. Ennek hiányában, megtörténte esetén az ablak csak az egyik alsó sarkán és egy felső vasalat elemen „lógna”.
• résszellőző funkció
• az ablakkilincs bukó és nyíló állása közötti 45 fokos pozíció lehetővé teszi, hogy az ablakszárny – kívülről nem látható módon – 1-2 mm-re elemelkedik a toktól és így „huzatmentes” mikroventillációt biztosít.
• fokozott hangszigetelés
• a körbefutó dupla gumitömítés jelentősen javít a hangszigetelésen és ablakainkba fokozott hangszigetelésű üvegezés is rendelhető

Esztétikum és célszerűség
• keskeny profilnézetek
– a 6 kamrás profil és 80 mm-es beépítési mélység lehetővé teszi, hogy egy masszív és erőteljes ablak látszó profilja könnyed és légies legyen
-a keskeny látszó profilnak köszönhetően azonos nyílásméretek esetén nagyobb az üvegfelület, így több éltető fény jut a lakóhelységekbe
• időtálló design
– lágy vonalvezetésű, lekerekített élek, kerekített üvegszorító lécek adják az ablak finom eleganciáját, ami nem csak stabil és megbízható, hanem mutatós is.
-a duplán körbefutó gumitömítés szolid, szürke színű
• könnyű tisztíthatóság

Színes ablak acrylcolorral
Színes ablakprofilokkal hangsúlyosabbá teheti homlokzatát. A lakóházak így összetéveszthetetlenek lesznek, csak úgy, mint a bennük lakók. Az ipari épületek vonzóan szembetűnővé vállnak. Az acrylcolor színezési eljárása során a fehér PVC alaptest és a színes acrylüveg egy munkafolyamat során egymástól elválaszthatatlanul összeolvad. A két anyag összeolvadása következtében egy matt selyem profilfelület keletkezik, amely az időjárási befolyásoknak problémamentesen ellenáll. A profil fehér belső oldala biztosítja azt, hogy az ablak a belső tér berendezéséhez minden esetben passzoljon.

Az acrylcolor előnyei
• Színtartó. Az acrylt évtizedek óta alkalmazza az autóipar, mert az intenzív időjárási viszonyoknak is kitehető, színtartó anyag.
• Könnyen tisztítható.Az acrylcolor ablakok közel s távol a legegyszerűbben tarthatók tisztán illetve ápolhatók. Régi festék eltávolítása, újrafestés a múlté, ezzel a költséggel nem kell számolnia. Piszoktaszító és egyszerű tisztítóanyaggal könnyen tisztítható.
• Karcálló. Az acrylcolor profilok selyemfényű, sima, pórusmentes felületűek. A PVC és az acryl magas hőfokon való ősszeégése különösen jó tartósságot eredményez. Nemcsak a karcolások ellen lesz védett, hanem por és piszok ellen is.
• Magas visszatükrözési arány. A napsütés jelentős, az infra tartományban levő nem látható részét a felület visszatükrözi. Ezért a profil hőfelvétele minimális lesz. A színes és a fehér profilok közötti érthető felmelegedési különbség ebben az esetben nem jelentős.
• 100%-ban újrafeldolgozható. Az acrylcolor profil teljesen újrafeldolgozható. A maradék profilok a szokásos úton visszakerülnek. A régi ablakok visszagranulálásra, előkészítésre kerülnek. Az eredmény egy magas minőségű alapanyag, melyet az új profilokhoz kitűnően fel lehet használni. Ezzel egy zárt termékláncot garantálunk.

A fafólia egy természetes kinézetért. Aki a hagyományos optikát szeretné házán viszontlátni és emellett a modern technológia előnyeit is szeretné megkapni, annak egy alternatív lehetőség: műanyag ablak fa dekorfóliával. Egyaránt felhasználható a régi házak felújításánál, valamint a vidéki stílus megtartásánál új épületeknél. A fadekor ablakokkal teljeskörű architektúrát és esztétikus külsőt kap. A külső-belső fóliázáskor az alaptest barna színű. Így érhetjük el, hogy az ablak kinyitásakor a természetes kinézete legyen ablakunknak és a fafólia dekoratív hatása még jobban érvényesüljön.