Kültéri biztonsági ajtó

Stílus, megbízhatóság, minőség – ezek a Capital Doors kültérre is beépíthető biztonsági bejárati ajtó jellemzői.Az ajtócsalád az alkalmazott műszaki megoldások eredményeként bel és kültéri beépítésre egyaránt alkalmazható. A biztonságos fémszerkezethez alumínium élprofil segítségével kapcsolódó 20 mm vastag kétoldali HDF faburkolat nem csak a kültéri beépítést biztosítja. Lehetővé teszi, hogy nem csak síklapos, hanem egy vagy kétoldali mart mintázattal is rendelhető legyen az ajtó. A négyféle marási mintával és fél tucat felületi famintával masszív, MABISZ I. kategóriás bejárati ajtaját igazán egyedivé teheti. A szín és modellválaszték, a beépítési lehetőségek, valamint az egyedi védőrács és díszüveg megoldások a legigényesebb vevői elképzeléseknek is megfelelnek.

Capital Doors kültérre is beépíthető biztonsági bejárati ajtóink síklapos vagy mart mintás ajtólappal készülnek többféle kivitelben (kétszárnyú, oldal- és felülvilágítós) és színben és egyedi méretben is (nincs szükség falbontásra, ill. kőművesmunkára!). Az ajtócsalád ismertetése előtt a legfontosabb azonban, hogy Ügyfeleink részére tájékoztatást nyújtsunk arról, hogy mi minősíti igazán egy bejárati ajtó biztonsági védelmét. Úgy is mondhatnánk, mi szabja meg az igazi értékét.

A biztonsági ajtók MABISZ minősítése több kategóriát különböztet meg!Ezt a legfontosabb kérdést sajnálatos módon a legtöbb esetben az ajtók (főleg az olcsóbb kategóriájú) bemutatásakor egy egyszerű mondattal elintézik: „Az ajtó MABISZ minősített.” Mivel a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) biztonsági skálája sokfokozatú, ez jelentheti azt is, hogy pl. „Teljes körű mechanikai védelem alkotó eleme” minősítés esetén az ajtó maximum 3 percig áll ellen a szakavatott betörési kísérletnek. Azzal még kevesebben vannak tisztában, hogy egy „3 perces” ajtó csavarhúzóval, 20 dekagrammos kalapáccsal, faékkel történő behatolási kísérletnek áll ellen 3 percig, míg egy „15 perces” ajtó esetén az alsóbb kategóriák eszközein felül méteresnél hosszabb feszítővassal, kilósnál nehezebb kalapáccsal, hidegvágóval, sőt csendesnek nem nevezhető sarokcsiszolóval (gyorsvágó, „flex”) történik a betörési kísérlet, aminek 15 percig ellenáll a minőségi biztonsági ajtó! A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a két ajtó között nem csupán 12 perc behatolási időszükséglet a különbség, hanem könnyen elképzelhető, hogy egy „3 perces” ajtónál alkalmazható szerszámkészlettel a „15 perces” biztonsági ajtón nem is lehet áthatolni! Táblázataink részletesen megmutatják a különböző védelmi fokozatokat és az azoknak megfelelő áttörés elleni valódi védelmet, valamint a különböző fokozatonál alkalmazható eszközök listáját! Itt kell megemlítenünk azt is, hogy a legjobb ajtó is csak szakszerű beépítés esetén nyújt magas védelmet.

Capital Doors kültérre is beépíthető biztonsági ajtók – modellválaszték

Capital Doors Modell A1 biztonsági bejárati ajtó
fahatású 20 mm vastag HDF burkolat
burkolt tok – MUL-T-LOCK zár “arany” felülettel
négyirányú zárás
rendelhető matt króm vagy “arany” felülettel, kilincses vagy kívül fogantyús kivitelben
szín: wenge
Capital Doors Modell A2 biztonsági bejárati ajt
ó fahatású 20 mm vastag HDF burkolat
burkolt tok
lamellás Mottura zár háromirányú aktív záródási irány
“arany” vagy matt króm felület
szín: mahagóni
Capital Doors Modell A3 biztonsági bejárati ajtó
fahatású 20 mm vastag HDF burkolat
burkolt tok
lamellás Mottura zár
ez a modell rendelhető üveges kivitelben is
szín: calvados
Capital Doors Modell A5 biztonsági bejárati ajtó
fahatású 20 mm vastag HDF burkolat
burkolt tok
lamellás Mottura zár
passzív záródási pontok a zsanér oldalon
szín: tölgy

Bármelyik zárszerkezettel szerelve az összes modell MABISZ I. kategóriájú, 15 perces, magas betörésgátlást biztosít!

Mocsári
tölgy
Wenge Mahagó
-ni
Arany
tölgy
Fehér

 

Egyszárnyú biztonsági ajtó egyszárnyú biztonsági ajtó fix bevilágítóval egyszárnyú biztonsági ajtó fix bevilágítóval és fix felülvilágítóval
egyszárnyú biztonsági ajtó fix felülvilágítóval Kétszárnyú biztonsági ajtó Kétszárnyú biztonsági ajtó
Kétszárnyú biztonsági ajtó fix bevilágítóval Kétszárnyú biztonsági ajtó fix bevilágítóval és fix felülvilágítóval Kétszárnyú biztonsági ajtó fix felülvilágítóval

Capital Doors lépcsőházi biztonsági ajtó szerkezeti felépítése
 • Az ajtólap fémkazetta dupla fallal 1.5 mm –es acéllemezből, függőleges irányban 20 cm-enként végigfutó acélmerevítéssel ponthegesztett kivitelben, hőre keményedő, magas ellenálló képességű fa hatású fóliával borítva.
• Az ajtó tok elekrosztatikus szórással festett acél tok merevítő bordákkal, melyeket a falba elhelyezett beütővasakhoz hegesztünk.

1. Belső fémkazetta 1.5 mm –es acéllemezből, függőleges irányban 200 mm -ként végigfutó „Z” profilokkal merevítve, falcolt és ponthegesztett kivitelben. Ennek a szerkezetnek köszönhető a „NOBILA” ajtóink egyedülálló merevsége.
2. Befecskendezett poliuretán hab mely a fém kazettát teljesen kitöltve kiváló hang és hőszigetelő képességgel rendelkezik.
3. Galvanizált merevítő lemez a külső burkolat rögzítéséhez.
4. HDF lap sima vagy profilosra mart felülettel.
5. Alumínium profilt rögzítő elem.
6. Szinterezett alumínium élprofil melynek kialakítása lehetővé teszi a profilozott gumitömítés megfelelő rögzítését.
7. Profilozott gumitömítés mely a tokszerkezeten található tömítő szalagot kiegészítve garantálja a kivaló szigetelést.
8. HDF lap sima vagy profilosra mart esztétikus, és ellenálló felülettel.
9. Vákuumos hővel rögzített szintetikus furnér. A technológia biztosítja a kialakult felület nagy szilárdságát.

 

Mottura zár
3 irányban, 6 ponton reteszelő (kéttollú kulcsos, 6 zérólemezes) MOTTURAgyártmányú 4 löketes zár. Fúrás ellen gyári biztonsági védővasalattal. A 4cm-esre növelt zárnyelvek a biztonság növelését szolgálják
Maco típusú zár
Egy irányban…Mul-T-Lock típusú zár gyártmányú 4 irányba reteszelő fogaskerekes MUL-T-LOCK zár fúrás elleni gyárivédővasalattal. MUL-T-LOCK 5 csapos (csap a csapban) fúrásvédett zárbetét. A zárszerkezet a zsanér irányba is mükodtet egy aktív csapot mely nagy mértékben növeli abiztonságot.
RIMLOCK kiegészítő zár
MUL-T-LOCK gyártmány, belső fogantyús működtetésű kitekintő funkcióval Az otthon tartózkodók kényelmét szolgálja,valamint növeli a biztonságot is.
ABUS zár
Kiegészítő zár német gyártmányú, kívül kulcsos belül fogantyús működtetéssel.

A zárszerkezetek bármelyike garantálja a megfelelő biztonságot. Különböző kivitelű valamint felületű pajzsokkal és kilincsekkel rendelhetőek.

Zsanér
Az ajtószárnyak négy darab biztonsági pánttal és két darab kiemelésgátlóval vannak szerelve. Ezeknek a zsanéroknak kivitelüknek köszönhetően csekély a karbantartási igényük az évek során.
Oldalszárny tolózár
Kétszárnyú ajtó estén a mellékszárny zárását biztosítja. Jó szolgálatot tehet, ha mindkét ajtószárnyat ki kell nyissuk az átjárásszélesítése miatt.
Kiemelés gátló csap
Befeszítés és kiemelés elleni védelem a zsanér oldalon. Ha a behatoló nem a zár felnyitásával akar bejutni, akkor ezek az elemek megakadályozzákaz ajtó kiemelését, vagy kifeszítését.
Oldalsó zárcsap
A MUL-T-LOCK zár használata esetén növeli a zsanéroldali biztonságot,megakadályozza az ajtó kifeszítését és kiemelését.
Kitekintő
Biztonsági ajtóink kitekintői olyan optikai megoldással készülnek, hogyrosszabb fényviszonyok között is jó és széles látószögű képet adnak az ajtótúloldaláról. Elegáns, ablakos kivitelűek.
Rimlock
Kiegészítő zár, MUL-T-LOCK gyártmány belső fogantyús működtetés kitekintőfunkcióval. Az otthon tartózkodók kényelmét szolgálja, valamint növeli a biztonságotis.