Beltéri biztonsági ajtó

A megfizethető biztonság: MABISZ I. kategóriás biztonsági ajtó egy normál műanyag vagy fa bejárati ajtó áráért, MABISZ előírások szerinti beépítéssel!

Maximális biztonság, elérhető ár – ezek a Capital Doors lépcsőházi ajtók jellemzői.
A Capital Doors lépcsőházi biztonsági ajtók felülete sima, színüket a kilenc színben rendelhető fa hatású fólia burkolat színe határozza meg, ami az acél szerkezetre van rögzítve. Azok körében népszerű, akik a minimalista de elegáns berendezési tárgyakat részesítik előnyben, vagy csak egy masszív, biztonságos ajtót szeretnének.

Capital Doors lépcsőházi biztonsági bejárati ajtóink síklapos kivitelben készülnek többféle kivitelben (kétszárnyú, oldal- és felülvilágítós) és színben és egyedi méretben is (nincs szükség falbontásra, ill. kőművesmunkára!). Az ajtócsalád ismertetése előtt a legfontosabb azonban, hogy Ügyfeleink részére tájékoztatást nyújtsunk arról, hogy mi minősíti igazán egy bejárati ajtó biztonsági védelmét. Úgy is mondhatnánk, mi szabja meg az igazi értékét.

A biztonsági ajtók MABISZ minősítése több kategóriát különböztet meg! Ezt a legfontosabb kérdést sajnálatos módon a legtöbb esetben az ajtók (főleg az olcsóbb kategóriájú) bemutatásakor egy egyszerű mondattal elintézik: „Az ajtó MABISZ minősített.” Mivel a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) biztonsági skálája sokfokozatú, ez jelentheti azt is, hogy pl. „Teljes körű mechanikai védelem alkotó eleme” minősítés esetén az ajtó maximum 3 percig áll ellen a szakavatott betörési kísérletnek. Azzal még kevesebben vannak tisztában, hogy egy „3 perces” ajtó csavarhúzóval, 20 dekagrammos kalapáccsal, faékkel történő behatolási kísérletnek áll ellen 3 percig, míg egy „15 perces” ajtó esetén az alsóbb kategóriák eszközein felül méteresnél hosszabb feszítővassal, kilósnál nehezebb kalapáccsal, hidegvágóval, sőt csendesnek nem nevezhető sarokcsiszolóval (gyorsvágó, „flex”) történik a betörési kísérlet, aminek 15 percig ellenáll a minőségi biztonsági ajtó! A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a két ajtó között nem csupán 12 perc behatolási időszükséglet a különbség, hanem könnyen elképzelhető, hogy egy „3 perces” ajtónál alkalmazható szerszámkészlettel a „15 perces” biztonsági ajtón nem is lehet áthatolni! Táblázataink részletesen megmutatják a különböző védelmi fokozatokat és az azoknak megfelelő áttörés elleni valódi védelmet, valamint a különböző fokozatonál alkalmazható eszközök listáját! A CAPITAL DOORS biztonsági ajtók az első, Magas betörésgátlású fokozatba tartoznak! Mivel a betörő legnagyobb ellensége az idő, fontos, hogy a kiválasztott ajtó magas betörésgátlású legyen. Ez a védelem a Capital Doors lépcsőházi típusaival már egy normál bejárati ajtó áráért elérhető! Itt kell megemlítenünk azt is, hogy a legjobb ajtó is csak szakszerű beépítés esetén nyújt magas védelmet. Az Ajtószalon Kft. ingyenes felméréssel MABISZ előírások alapján építi be biztonsági ajtóit!

Dió Wenge Mogyoró Cseresz
-nye
Fenyő Tölgy Mahagó
-ni
Fekete Fehér
Egyszárnyú biztonsági ajtó egyszárnyú biztonsági ajtó fix bevilágítóval egyszárnyú biztonsági ajtó fix bevilágítóval és fix felülvilágítóval
egyszárnyú biztonsági ajtó fix felülvilágítóval Kétszárnyú biztonsági ajtó Kétszárnyú biztonsági ajtó
Kétszárnyú biztonsági ajtó fix bevilágítóval Kétszárnyú biztonsági ajtó fix bevilágítóval és fix felülvilágítóval Kétszárnyú biztonsági ajtó fix felülvilágítóval

Capital Doors lépcsőházi biztonsági ajtó szerkezeti felépítése:
• Az ajtólap fémkazetta dupla fallal 1.5 mm –es acéllemezből, függőleges irányban 20 cm-enként végigfutó acélmerevítéssel ponthegesztett kivitelben, fa hatású fóliával borítva.
• Az ajtó tok elekrosztatikus szórással festett acél tok merevítő bordákkal, melyeket a falba elhelyezett beütővasakhoz hegesztünk.
• Hőszigetelő poliuretán hab kitöltés
• Henger alakú gumitömítésre záródó ajtólap
• Merevített speciális tokszerkezet
• Esztétikus borítá
Ennek a szerkezetnek köszönhető „Capital Doors” biztonsági ajtóink egyedülálló merevsége.

Capital Doors ajtók biztonsági zárszerkezetei:
A zárszerkezetek bármelyike garantálja a megfelelő biztonságot, bár kialakításuk különböző.

Maco / Maco típusú zárszerkezet
Az egy irányban reteszelő kilincses főzár és másodzár 3-3 db tömör acél reteszvasait kétlöketes hengerzár mozgatja. Ahogy minden más zárszerkezetnél, a Maco / Maco zárnál is 2 db pántoldali leemelés gátló csap egészíti ki a védelmet. A felső másodzár belül fordítógombos kivitelű. A hengerzárbetét ABUS D6 típusú 6 csapos fúrásvédett és KES N típusú 5 csapos, szintén fúrásvédett. A pajzsok színe a fémtok színével egyező sötétbarna vagy fehér (fehér ajtólap esetén)

 

Mottura típusú zárszerkezet
A zárszerkezet 3 irányban, 6 ponton (4+1+1) reteszel. A kéttollú kulccsal működtethető 6 zárólemezes, 4 löketes zár 40 milliméteresre növelt zárnyelvei a biztonság növelését szolgálják. Ahogy minden más zárszerkezetnél, a Mottura zárnál is 2 db pántoldali leemelés gátló csap egészíti ki a védelmet. A kilincspajzsok színe tetszés szerint lehet réz vagy matt króm, kör rozettás vagy hosszú címes kivitelű.

 

Mul T Lock típusú zárszerkezet
A zárszerkezet 4 irányban, 6 ponton (4+1+1+1) reteszel. Minden más típustól eltérően a zárszerkezet az ajtó pántos oldalán is működtet egy aktív zárócsapot (a két leemelésgátló csapon felül), nagymértékben növelve a biztonságot. A fúrásvédett gyári védőpajzzsal ellátott, szintén Mul T Lock gyártmányú ötcsapos (csap a csapban), fogaskerekes, fúrásvédett zárbetét működteti a zárszerkezetet. A kilincspajzsok színe tetszés szerint lehet réz vagy matt króm, kör rozettás vagy hosszú címes kivitelű. A Mul T Lock záras ajtók kívül gombos változatban is rendelhetők (ez esetben kulcs nélkül nem érdemes elhagyni a lakást…)

 

Mul T Lock + Maco (Multisistem) zárszerkezet
A hengerzárbetét Abus D6 típusú, 6 csapos, fúrásvédett és KES N típusú, szintén fúrásvédett. A másodzár belül fordítógombos kivitelű és a fő zárral pajzsán helyezkedik el. A fúrásvédett Maco pajzs a fémtok színével egyező sötétbarna vagy fehér (fehér ajtólap esetén) Ahogy minden más zárszerkezetnél, a Mul T Lock +Maco zárnál is 2 db pántoldali leemelés-gátló csap egészíti a védelmet.

 

Üvegezés és védőrácsok

Józsa István iparművész
1974-től készíti művészi igényességű megmunkálással kovácsoltvas rácsait. Honlapján megtekinthető munkáin látszik milyen kitűnően eligazodik az aktuális trendek és irányzatok között, milyen remekül vegyíti a hagyományos növényi és virágmintákat a modern alakzatokkal, milyen jól bánik a szecessziós elemekkel. A sokszínűségre törekszik, és az egyedi megvalósításra, és egyben a megrendelő igényeit is kiszolgálja. Vasból szinte akármit megcsinál és a munkái arról tanuskodnak, hogy valóban kimagasló mestere a szakmájának.
Józsa István weblapja>>>